Collective Keys I

digital edition

26/11/2018
Miha Renčelj
Producer: Miha Renčelj & Janez Križaj

Collective Keys I digital  je glasbeni album, izdan na digitalnih platformah, na katerem je izbor štirih del iz serije klavirskih improvizacij, poimenovanih Collective Keys, ki je nastajala med januarjem in avgustom leta 2017. V tem času je Miha Renčelj izvedel 50 improvizacij, ki jih je prenašal v živo iz njegovega doma v Ljubljani preko njegove Facebook strani Miha Renčelj Music.

Miha je spodbudil svoje sledilce in poslušalce na Facebook-u, da se udeležijo kreativnega procesa s podajanjem predlogov za naslov dela. Par dni po izvedbi je med danimi predlogi izbral tistega, ki se mu je zdel za posamezno improvizacijo najbolj primeren. Vsaka od izbranih improvizacij na albumu je razdeljena na posamezne krajše pomenljive dele ali stavke, s katerimi avtor želi spodbuditi poslušalčevo domišljijo.

Vse štiri izbrane improvizacije so bile v primerjavi z originalnim pretočnim posnetkom v živo v postprodukciji zvočno izpopolnjene in nadgrajene.

Za dodatek – alternativna verzija skladbe Spring Awakening – je bila posneta z analognim klavirjem robotom Yamaha Disklavier Enspire.

 

1. Eclipse 16:14
2. Spring Awakening 14:27
3. The Pearls on the Ocean Floor 14:55
4. The Alley of Infinite Stories 15:31
5. Spring Awakening (alt. version) 14:20

Izvedba: Miha Renčelj, klavir
Produkcija: Miha Renčelj in Janez Križaj
Skladbe 1 – 4; mix Sebastijan Duh, mastering Gregor Zemljič
Skladba 5; snemanje, mix in mastering Janez Križaj
Dolžina vseh skladb: 75:45

 

“Collective Keys I pretanjen zvočni album, stkan iz občutljivih melodičnih linij in zadržanih harmonskih osvetlitev. Vzdušje, ki ga preveva, evocira umirjena, kontemplativna, a ne v neko brezdaljno večnost zazrta stanja. Glasbene misli se iz stavka v stavek navezujejo ena na drugo, tako da poslušalca varno vodijo v vedno nova doživetja. Muzika lebdi, včasih zastane, za trenutek obvisi nad poslušalcem in se spet, kot na nekem zvočnem oblaku, odpelje naprej novim barvam naproti.”  

Aldo Kumar

Collective Keys I – predstavitve in intervjuji

© Miha Renčelj / Avtorsko zaščitena vsebina
en_GB