Spring Awakening

';

Spring Awakening je predstavitveni video, ki je izšel ob izidu plošče Collective Keys.

Avtorja videa: Miha Renčelj in Maj Valerij. Styling : Irina Kysselef

Collective Keys I  je glasbeni album, na katerem je izbor štirih del iz serije klavirskih improvizacij, poimenovane Collective Keys, ki je nastajala med januarjem in avgustom leta 2017. V tem času je Miha Renčelj izvedel 50 improvizacij, ki so bile prenašane v živo iz njegovega doma v Ljubljani preko njegove Facebook strani Miha Renčelj Music.

Miha je spodbudil svoje sledilce in poslušalce na Facebook-u, da se udeležijo kreativnega procesa z podajanjem predlogov za naslov dela. Par dni po izvedbi je med danimi predlogi izbral tistega, ki se mu je zdel za posamezno improvizacijo najbolj primeren. Vsaka od izbranih improvizacij na albumu je razdeljena na posamezne krajše pomenljive dele ali stavke, s katerimi avtor želi spodbuditi poslušalčevo domišljijo.

Vse štiri izbrane improvizacije so bile v primerjavi z originalnim pretočnim posnetkom v živo v postprodukciji zvočno izpopolnjene in nadgrajene.

Za dodatek – alternativna verzija skladbe Spring Awakening je bila posneta z analognim klavirjem robotom Yamaha Disklavier Enspire.

 

“Collective Keys I pretanjen zvočni album, stkan iz občutljivih melodičnih linij in zadržanih harmonskih osvetlitev. Vzdušje, ki ga preveva, evocira umirjena, kontemplativna, a ne v neko brezdaljno večnost zazrta stanja. Glasbene misli se iz stavka v stavek navezujejo ena na drugo, tako da posušalca varno vodijo v vedno nova doživetja. Muzika lebdi, včasih zastane, za trenutek obvisi nad poslušalcem in se spet, kot na nekem zvočnem oblaku, odpelje naprej novim barvam naproti.”  Aldo Kumar

© Miha Renčelj / Avtorsko zaščitena vsebina
en_GB